Contact

06-816 17 125

15 april 2020

Behang

Posted in Kleuradvies, Interieuradvies

Voor elke smaak mooie wanddecoratie

Behang

Behang is weer helemaal terug van weggeweest en er is tegenwoordig een enorme keuze in stijl, kleur en prints. Dus of je van klassiek of modern houdt, er is voor iedere smaak een mooi behang te vinden. 

De traditie van wanddecoratie gaat lang terug. Al in de middeleeuwen begon men in Europa wanden met tapijten te bedekken, een gewoonte die werd geïntroduceerd door de Arabieren en de kruisvaarders. De exotische tapijtmotieven zouden lang de oosterse afkomst van behang verraden. In de 16e eeuw was goudleer geliefd bij de Europese adel, dit werd vaak bedrukt met een houtsnede. In het midden van de 18e eeuw werd het maken van behang een industrie op zich met massale productie in Frankrijk en Engeland. Ook werd er behang op bestelling gemaakt dat met de hand werd beschilderd.

Behang is er in veel verschillende soorten met elk zijn eigen kenmerken en bijbehorende voor- en nadelen. Kies een behangsoort die bij je smaak en inrichting past. Je kunt kiezen voor een rustige sfeermaker maar ook voor een ware eyecatcher in je interieur!

 

Papierbehang

Papierbehang is er in 1-laags behang (Simplex) en 2-laags behang (Duplex). Hoe meer lagen, hoe sterker en makkelijker te verwerken. Enkellaags behang is moeilijk aan te brengen. Een voorbeeld van papierbehang is fotobehang. Ook rauhfaser is behangpapier, dit bestaat uit twee lagen met daartussen houtvelletjes, hierdoor ontstaat er een ruwe textuur. Papierbehang is niet afwasbaar!

 

Vliesbehang

Vliesbehang wordt ook wel non -woven vlieseline genoemd. Het is een behang met een dubbele laag waarvan de onderste laag een vlies is. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen van het behang. Je brengt het rechtstreeks op de ingelijmde wand aan. Het behang is sterk, het krimpt niet en het zet niet uit.

 

Vinylbehang

Vinylbehang is behang met een kunststof toplaag en een onderlaag uit papier, katoen of vlies. Sommige soorten vinylbehang zijn geschikt voor vochtige ruimtes en zijn meestal afwasbaar. Oneffenheden in de muur worden goed gecamoufleerd. Vinylbehang is sterk!

 

Glasvezelbehang

Dit type behang is erg stevig en helemaal gemaakt van glasvezel. De afmeting is een meter breed. Het kan ook voor plafonds worden gebruikt en is ideaal om oude muren te versterken of scheurtjes te bedekken. Na aanbrengen is het te verven in een gewenste kleur.

Contact

Casa Feliz

Laan van Kronenburg 14, 1183 AS Amstelveen
06-816 17 125