Contact

06-816 17 125

26 maart 2021

Boho stijl en Boho Chic

Posted in Kleuradvies, Interieuradvies

Creatieve inspiratie van een eeuwenoude cultuur

Boho stijl en Boho Chic

De Boho stijl of Boho-Chic, je hoort en ziet het regelmatig voorbij komen in zowel kleding als in het interieur. Maar wat betekent Boho nu eigenlijk, waar komt de Boho-stijl vandaan en hoe wordt deze stijl toegepast in het interieur?

Boho is eigenlijk een verkleinwoord voor het woord Bohemian, een oorspronkelijke inwoner van de Bohemen (het westelijke deel van Tsjechië). Omdat in Frankrijk rondtrekkende Roma vertelden dat zij uit de Bohemen afkomstig waren, werden zij Bohémien genoemd. De Roma hadden hun eigen levensstijl en cultuur, waarbij zij vrijheid en creativiteit hoog in het vaandel hadden staan.

Het woord Bohémien werd in de late 18e eeuw, in de tijd van de Franse revolutie, voor het eerst vermeld. In bepaalde stedelijke kringen onstond daarna in de 19e een niet traditionele levensstijl, waarvan de aanhangers zichzelf Bohémien noemden. Zij keken neer op de burgelijke levenswijze en imiteerden het (veronderstelde) onafhankelijke leven van rondtrekkende volkeren.

Hoe ziet de Boho-stijl eruit?

Boho is een stijl met losse kleding, handborduurwerk en geïnspireerd op de middeleeuwse ontwerpen. Het is een stijl, met veel sieraden en details. In deze stijl heb je de vrijheid om alles te combineren, denk aan verschillende uitgesproken kleuren, exotische prints, verschillende stijlen en accessoires. De hippies uit de jaren zestig zijn zeer geïnspireerd geweest door deze stijl. De welbekende pauwentroon is weer helemaal trendy!

Boho in het interieur

De woonstijl Boho is geïnspireerd op exotische reizen en bijzondere vondsten. Er wordt veel aandacht besteed aan decoratie, denk aan een grafisch vloerkleed, rotan manden, textiel met felgekleurde prints, franjes en kralen. Verder kun je bij deze stijl denken aan souvenirs van bijzondere reizen of een buitenlands instrument. Verschillende kleuren, patronen, accessoires en stijlen kunnen met elkaar worden gecombineerd. Veelgebruikte kleuren zijn roze, oranje, turquoise en geel. In deze stijl vind je ook veel groene accenten; planten en een tropisch behang mogen niet ontbreken.

Tegenwoordig wordt ook vaak de term Boho Chic gebruikt. Boho Chic ontstaat door een combinatie van de uitbundige Boho stijl met een modernere, chique stijl. Deze stijl is waarschijnlijk toegankelijker voor een breed publiek. Niet te uitbundig maar gewoon één mooie blikvanger, zoals een oosters vloerkleed op de grond, een paar sierkussens op de bank of een bijzondere lamp met kralen eraan.

Contact

Casa Feliz

Laan van Kronenburg 14, 1183 AS Amstelveen
06-816 17 125