Contact

06-816 17 125

15 juli 2020

Stalen deuren

Posted in Interieuradvies

Een mooie eyecatcher in je interieur

Stalen deuren

Steeds vaker zien we stalen deuren terug in het interieur. Naast de stoere en tegelijkertijd tijdloze uitstraling heeft de stalen deur veel mogelijkheden qua profiel, manier van bediening, stijl en zelfs kleur.

 

Naast de bekende zwarte deur zijn mooie bronstinten een elegant alternatief. Stalen deuren zijn tevens te verkrijgen in iedere RAL-kleur. Er is er een ruime keuze aan deurbeslag en vlakverdeling. De combinatie van glas met de sierlijke stalen kozijnen zorgt voor het doorlaten van veel licht, terwijl geluid en kou letterlijk en figuurlijk buiten de deur worden gehouden.

 

Taatsdeuren

Taatsdeuren of pivotdeuren draaien om hun eigen verticale as, waarbij de draaipunten zich aan de onder- en bovenkant van de deur bevinden. Hierdoor opent een taatsdeur licht, zowel naar binnen als naar buiten en valt de deur zachtjes dicht.

 

Scharnierdeuren

Een stalen scharnierdeur is aan de zijkant van het kozijn bevestigd en opent naar één kant.

 

Schuifdeuren

Een handig alternatief voor een deur die zwaairuimte nodig heeft is een schuifdeur, die dus ook in staal vervaardigd kan worden. Ideaal voor kleine ruimtes of ruimtes die dienen als loopruimte. Om de deur te laten schuiven wordt de deur bevestigd aan een railsysteem. Dit kan zichtbaar blijven of juist weggewerkt in het plafond. Net als bij de traditionele ‘chambre en suite’ deuren kunnen stalen schuifdeuren goed gebruikt worden om ruimtes van elkaar te scheiden.

Stalen deuren bieden veel mogelijkheden en geven je interieur een echte finishing touch. Echter hangt er een prijskaartje aan stalen deuren en tevens zijn deze niet eenvoudig zelf te installeren. Een mogelijk alternatief voor de look van een stalen deur zijn de modellen van mdf, bijvoorbeeld de deuren uit de SlimSeries van Skantrae.

Contact

Casa Feliz

Laan van Kronenburg 14, 1183 AS Amstelveen
06-816 17 125