Lichtadvies


Licht bepaalt voor een groot deel de sfeer en de beleving van een ruimte. Het zorgt tevens voor warmte, comfort en kleur. Een mooi interieur valt of staat met de juiste verlichting! Het is daarom belangrijk om verlichting in uw interieur voldoende aandacht te geven. Door evenwichtig gebruik van licht wordt een ruimte interessanter en komen accenten tot hun recht. Heeft u advies nodig voor de verlichting van uw woning? Casa Feliz helpt u graag bij het maken van een juist lichtplan en het uitzoeken van bijpassende, sfeervolle verlichting.

Licht kan zorgen voor ontspanning of juist dat u productief kunt zijn. Het is daarom belangrijk in een lichtplan om van te voren te bepalen wat voor functie de lampen gaan krijgen. Waar komt de zithoek en waar de eettafel? Waar wilt u een sfeervol hoekje creëren en waar juist graag 's avonds een boek lezen? Het is raadzaam om voorafgaand aan een verhuizing of verbouwing al goed over de verlichting na te denken. Tijdens de bouw of verbouwing kan er namelijk nog van alles aangepast of weggewerkt worden, denk aan extra aansluitpunten, dimmers, inbouwspots en wandverlichting.

Basisverlichting

Dit is de verlichting die iedere ruimte nodig heeft en waarmee men de ruimte in zijn geheel gelijkmatig verlicht waardoor deze goed zichtbaar wordt. Er zijn zo min mogelijk schaduwen. Een voorbeeld hiervan zijn plafondspots of een plafondlamp die je aansluit op het midden van het plafond. Belangrijk detail is wel dat de verlichting dimbaar is, waardoor de sfeer aan te passen is.

Functionele verlichting

Verlichting met een specifieke functie, zoals licht bij een werkplek, boven een eettafel of het uitlichten van kunst of een schilderij. Denk hierbij aan een bureaulamp, een leeslamp of andere verlichting waarbij we een activiteit uitvoeren of bijvoorbeeld de verlichting in een winkel om bepaalde producten uit te lichten.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting of decoratieve verlichting is uitsluitend bedoeld om een bepaalde sfeer te creëren, zoals het mooie zachte licht van bepaalde wandlampjes doet. Kaarsen zijn ook sfeerverlichting!

Een goed uitgebalanceerd lichtplan bestaat uit een combinatie van bovengenoemde verlichtingstypen. Wilt u een afspraak maken voor lichtadvies of een lichtplan? Bel 06-81617125 of stuur een e-mail naar info@casafeliz-interieur.nl